Qui som

Qui somLa PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE es va fundar l'any 2002 per donar resposta a la necessitat de visibilitzar la violència de gènere i reclamar actuacions, a través de la mobilització ciutadana. La Plataforma està formada per 121 entitats (que tenen l'estatus de sòcies) i un gran equip de persones (voluntariat, professionals, etc) de tot Catalunya, que compartim i impulsem un moviment social amb la missió d'eradicar la violència vers les dones de la nostra societat.

L’àmbit geogràfic d’actuació, és tot el territori català, tot i que treballem en xarxa amb organitzacions de dones de tot l'Estat i d'Europa.

Creiem en el treball en xarxa com a metodologia de treball, i el fomentem sobre tot amb les entitats sòcies.

Els valors de la Plataforma estan recollits en un Manifest de consens, al qual les entitats sòcies hi donen suport.

La Plataforma està constituïda legalment com a associació des del 2004 i està inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número d'inscripció 29709. 

 

Missió

La nostra missió és, lluitar per l’eradicació de la violència masclista, cercant les estratègies adients per vèncer les resistències al canvi de bona part de la societat, anclada en una cultura masclista i patriarcal.

El treball en xarxa és la nostra força, compartim idees, experiències i bones pràctiques, ens nodrim mútuament impulsant un moviment social per eradicar la violència contra les dones de la nostra societat.

 

Visió

La Plataforma unitària contra les violències de gènere  té la visió de contribuir al canvi cap a una societat més justa, igualitària i lliure de violència masclista, emprenent a nivell local, autonòmic i estatal, diferents activitats i projectes de prevenció, sensibilització i incidència, així com de suport a moviments de dones al món. tot això, sempre amb la col·laboració de la ciutadania i treballant en xarxa amb altres entitats i institucions de l’àmbit.

 

Valors

  • El Dret a les dones a viure en una societat lliure de violències.
  • Solidaritat i suport a les dones que pateixen violències
  • Fer visible la realitat i l’amplitud de la violència contra les dones: ens neguem a ser-ne còmplices amb el nostre silenci.
  • Desvetllar les creences i els estereotips culturals que sustenten aquesta violència i que es transmeten de generació en generació.
  • Evidenciar la necessitat de crear mesures de prevenció que evitin la reproducció d’aquestes conductes.
  • Difondre públicament els diferents recursos existents d’atenció a les dones que pateixen violència i exigir-ne de nous.
  • Donar espai a totes les entitats i associacions que treballen per l’eradicació de la violència contra les dones.
  • Construir llaços de solidaritat internacional amb las lluita per l’eradicació de la violència masclista en altres territoris del món

Per a més informació, podeu consultar el la història i el currículum de la Plataforma en diferents idiomes,CatalàCastellà, o Anglès.

També podeu descarregar les memòries d'activitats.

 

Organigrama de l'entitat

Organigrama