Vés al contingut

El XVI Fòrum contra les violències de gènere comença a agafar forma!

Publicat el 22/07/2020

Les dones, invisibles massa temps, essencials sempre!

Sota aquest lema, el grup de treball, està preparant el programa del XVI Fòrum contra les violències de gènere, que tindrà lloc els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de novembre a Barcelona i a l'espai virtual

Comparteixo

La incidència social i política, més important que mai!

Publicat el 22/07/2020

Durant els darrers mesos, on la presencialitat ha estat molt reduïda, les entitats feministes que treballem pels drets de les dones hem augmentat l'ocupació de l'espai vitual per continuar fent visibles les nostres reivindicacions. Davant la situació de crisi actual, continuar visibilitzant les desigualtats i reivindicant els drets humans, és més important que mai!

Des de la Plataforma, hem donat suport a diferents campanyes col·lectives i d'altres que hem impulsat directament des de l'entitat:  

Comparteixo

Les voluntàries ens formem en Comunicació Feminista!

Publicat el 22/07/2020

Al llarg del mes de Juny les voluntàries de la Plataforma hem participat en una formació de 4 hores en Comunicació Feminista impartida per la Marta Molas de La Clara Comunicació, una cooperativa d'economia social i solidària formada per professionals de la comunicació, que acompanyen processos d'entitats i empreses per millorar l'impacte de les seves comunicacions i fer una màxima difusió dels seus projectes.

Comparteixo

Infants, joves i acció educativa en Pro de la prevenció de les violències en el curs 2019-2020

Publicat el 22/07/2020

Aquest curs 2019-2020 ha estat un any excepcional on a causa del COVID-19, les organitzacions del Tercer Sector, hem hagut de reinventar-nos per a poder donar resposta de manera flexible a les necessitats sorgides. Des de la PUCVG i més concretament des de la prevenció hem estat treballant per acompanyar i adaptar el treball a aquesta nova realitat.  

Comparteixo

Primer any amb el programa “Joves mobilitzats per una vida lliure de violències”.

Publicat el 22/07/2020

Des de l’inici de aquest any 2020 hem posat en marxa el programa “Joves mobilitzats per una vida lliure de violències”,  liderat per InteRed i la Plataforma, que té per objectiu millorar competències, compromís i participació de les comunitats educatives en la construcció d’entorns educatius lliures de violència per millorar l’abordatge i l’educació per a la igualtat de gènere a Catalunya. 

Comparteixo

La cultura i l'activisme s'uneixen en la lluita per superar les violències masclistes!

Publicat el 21/07/2020

Els passats mesos de maig i juny, el portal Ticketic i diferents artistes, es van unir per realitzar uns concerts solidaris en streaming i contribuir econòmicament als projectes de la Plataforma, realitzant un donatiu del 40% de l'import de la venda de les entrades. 

Comparteixo

ACCIÓ VIRTUAL contra les violències masclistes i els feminicidis

Publicat el 09/07/2020

Davant de les darreres informacions sobre les mesures per reduir contagis de la Covid-19 a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a a ciutat, per responsabilitat, les organitzadores de la concentració tercer dilluns de juliol, l'Associació de Dones Ca l'Aurèlia i la Plataforma, vam decidir no sortir a la plaça i realitzar una acció virtual. 

En aquesta acció, vam conèixer millor a l'Associació Ca l'Aurèlia, vam retre homenatge a les dones assassinades durant el darrar mes, la lectura d'un manifest, i vam gaudir de l'actuació de Las Nñas Perdidas amb el seu rap combatiu.  

Àlbum de fotografies

Comparteixo

Arriba la setzena edició del Concurs per l'erradicació de les violències masclistes!

Publicat el 09/07/2020

Ja tenim aquí la 16a edició del Concurs per l’Erradicació de la Violència Masclista!

Proposta d’enguany:

Les dones som essencials per a la vida!

Feminismes per combatre la pobresa, la precarietat i l'exclusió! 

Aquesta activitat és un exercici de reflexió, on es promou el pensament crític i la denúncia mitjançant la construcció artística, com la possibilitat d’escoltar les veus de persones joves i adultes.

Comparteixo

Arrenca el projecte "Joves per la igualtat"

Publicat el 02/07/2020

Joves per la igualtat és una acció  d'empoderament juvenil per erradicar les violències masclistes, dirigit a adolescents i joves usuaris de centres d'educació no formal i de lleure, i que inspiren la seva acció socioeducativa en l'educació en valors, en el marc del projecte Trenquem el Silenci. 

Arrenca aquest mes de juliol amb diferents activitats en les que participen grups de joves del Club Sanfeliu - Sant Ildefons, Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, Colectic, Casal dels Infants - Casal de Joves La Betsaida, Joves de Sils i de Riudellots de la Selva. 

Comparteixo

La otra pandemia que sigue matando a las mujeres #MujeresSembrandoPaz

Publicat el 25/06/2020

Con la declaratoria de la OMS del actual brote de enfermedad por COVID-19 como pandemia el pasado 11 de marzo de 2020 y las medidas que en respuesta adoptó el Gobierno Nacional de Colombia de Aislamiento Preventivo Obligatorio, aumentaron las preocupaciones de las organizaciones de mujeres que desde los territorios anunciaron el grave riesgo moral de exacerbación de las violencias que corrían las mujeres y las niñas confinadas en sus hogares junto a sus agresores, sin una respuesta clara de contención por parte de las entidades responsables.

Comparteixo